Libra

je punten in evenwicht.

 

Download voor Macintosh


Wens je een MAC-versie van LIBRA?  Enkel beschikbaar voor leerkrachten (en volledig integreerbaar in een PC-schoolomgeving via de exportmodule)!

Alle bestanden zijn gezipt (kleiner gemaakt): je kan ze terug unzippen (bruikbaar maken) via het gratis programma Stuffit Expander van Aladdin (zie onderaan)

Installatiehulp voor Macintosh    Webpagina met een stappenplan voor de installatie van Libra.

Libra Demo 3.30 voor Macintosh    Het programma zélf met 3 demoklassen

Dit is het volledige programma. Het woordje demo slaat enkel op de datafile!  De gegevens die gebruikt worden voor de aanmaak van de puntenboeken zijn van een fictieve school. Om je eigen puntenboekje te creëren moet je dus de datafile aan jouw wensen aanpassen.

Er zijn 3 type-klassen meegegeven om de meest voorkomende indelingen van puntenboeken te geven.  Toch is het mogelijk om verder te gaan dan deze demo (ik denk bvb. aan periodes met verschillende gewichten DW-PW, het werken met deelgroepen: een klas met Latijn en Moderne-leerlingen).  Alles staat beschreven in de handleiding (pdf-formaat).

Je kunt perfect testen met deze demoklassen, maar het is uiteraard veel leuker om eens een echte schoolsituatie na te bootsen.  Je kan dan verschillende scenario's uitdenken:

- je maakt de volledige datafile voor de hele school (is ongeveer een dag werk, maar kan de volgende jaren in een paar uur gewijzigd worden)

- je maakt een datafile met enkele klassen (gaat snel)

Je kan ook een onderhoudscontract nemen: dit kost € 50 en dan kijken we de datafile na op fouten (ook al heb je nog geen schoollicentie) en krijg je tot eind volgend schooljaar gratis support (indien je volgend schooljaar zou beslissen om het programma voor de school aan te schaffen blijft dit contract dus gratis verder lopen tot juni van dat jaar).  We hebben gemerkt dat het vooral het eerste schooljaar is dat er heel wat vragen rijzen, dus dan is zo'n contract zeker het overwegen waard.

Upgrade 3.30 voor Macintosh    Geregistreerde Libragebruikers kunnen hier een Upgrade downloaden. Libra moet dan reeds op uw computer geďnstalleerd zijn.  Registratie betekent dat ofwel jouw school Libra gebruikt, ofwel dat je als leerkracht ons hebt laten weten dat je met Libra werkt.

 

Installatiesoftware en unzippen voor Macintosh: http://www.aladdinsys.comBij problemen met of vragen over dit web kunt u contact opnemen met libra@puntenboek.be
Laatst bijgewerkt: 26 October 2007.